Szakmai fórum

HMAA Akadémia - Népbetegség: MIGRÉN

Február 26-án újra várjuk online az HMAA Akadémiára a kollégákat, akik két neves professzortól értesülhetnek a népbetegségnek számító migrén legfrissebb kutatási eredményeiről és a legújabb kezelési lehetőségekről! 

NÉPBETEGSÉG: A MIGRÉN

IDŐPONT:
2021. február 26. 14:00 óra


A HMAA Akadémián előad Dr. Rami Burstein amerikai előadó, neurológus, kutató (John Hedley-Whyte Professor of Anaesthesia and Neuroscience at Harvard Medical School, and the Vice Chairman of Research in the Department of Anesthesia and Critical Care at Beth Israel Deaconess Medical Center), aki a legfrissebb tudományos eredményeket adja közre, az érdeklődő hallgatóság számára.

Prof. Dr. Vécsei László akadémikus, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár, neurológus, kutatóorvos előadásában, a népbetegségnek számító migrén kezelésben elért, friss és átütő eredményekről. Előadásának fókuszában a Szegeden már betegeken is alkalmazott, a közelmúltban engedélyt kapott gyógyszer lesz, mely a migrén kialakulásáért felelős egyik peptid molekula, a CGRP ellen fejlesztett molekuláris antitesteket tartalmaz. Ehhez nagy reményeket fűznek olyan betegeknél is, akiknél korábbi terápiák nem vezettek eredményre. Előadásában szó lesz a migrén kutatás PACAP peptidekhez köthető,  illetve a kinurenin anyagcserével kapcsolatos eredményeiről is. Továbbá megismerhetjük a Szegeden fejlesztett migrénregiszter jelentőségét, mely egy adatbázis alapú szerkesztett anamnézis rendszer, ami a jövőben jelentősen hatékonyabbá tudja tenni, úgy a klinikai gyógyítást, mind a kutatást. 

Az előadás a következő linken lesz követhető:
Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/4438581596?pwd=WTZ4QjY2MDdmbkpPeTlPTEcrU2doQT09

Minden érdeklődő kollégát várunk szeretettel a hazai és nemzetközi migrén kutatás legfrissebb eredményeivel, melyek új utakat nyithatnak meg a migrén kezelésében!

Az előadás a következő linken lesz követhető:
Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/4438581596?pwd=WTZ4QjY2MDdmbkpPeTlPTEcrU2doQT09
 

nkfi alapból megvalósuló projekt