Tudástár

Elérhetővé vált a zsírmáj gyógyszeres kezelése klinikai vizsgálatunk keretében

Klinikai vizsgálataink életében újabb mérföldkőhöz érkeztünk.2021. november 24-én megtörtént az első páciensünk randomizációja (klinikai vizsgálatba történő bevonását követően, gyógyszeres kezelését kezdtük el), a zsírmáj betegség kezelésében úttörőként! Ezáltal a világ élvonalába került a MIND Klinika, hiszen ilyen rövid idő alatt ilyen hatásfokkal nincs másik hasonló vizsgálóhely jelenleg a fenti vizsgálatban!


Páciensünk a vizit során a gyógyszerbevételét követően gondos megfigyelésben részesült, az észlelés során élettani paramétereiben kóros változás nem történt, a beteg jól van és panaszmentes.

A minél körültekintőbb és fájdalommentes kivizsgálás érdekében a zsírmáj betegség szűréséhez a továbbiakban komoly segítségünkre van egy Fibroscan típusú speciális, tranziens elasztográfiás készülék, melynek segítségével információkat nyerhetünk a máj kötőszövetes átalakulásának, illetve elzsírosodásának mértékéről. Jelen technológiai fejlődésünk segítségével, a klinikánkon diagnosztizált betegek azonnal a legkorszerűbb terápiás lehetőségekhez is hozzájuthatnak,hiszen a NASH/NAFLD kiemelt kutatási területünk, aktuálisan mindezek kezelésére valódi gyógyszeres terápiák állnak rendelkezésünkre. 

Amennyiben túlsúllyal küzd és/vagy cukorbeteg, májenzim értékei magasabbak a normálisnál mindenképpen javasoljuk, hogy méresse fel általános állapotát a mája tekintetében is! Ehhez nyújtunk segítséget, és ha szükséges terápiás lehetőségeket is biztosítunk. 

Amennyiben vannak eltérései, járjon utána!Adjon esélyt saját magának, hiszen abban az esetben, ha az Ön számára gyógyszeres terápia javasolt, nálunk megkaphatja a kivizsgálását követően.

Napjainkban elértük, hogy a hasi panaszok, fájdalmak megjelenését és a súlyos elváltozásokat MEGELŐZŐEN tudjuk észlelni a problémát.

A klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos konzultáció és vizsgálat Önnek kizárólag az idejébe kerül, a kezeléshez (amennyiben szükséges) csupán személyes beleegyezése szükséges és teljesen térítésmentes.

Kérjük hogy az érdeklődő betegek az alábbi gombra kattintva jelentkezzenek: