Dr. Entz László

El3

Idegsebészet

Idegsebész szakorvos és intervenciós fájdalomterapeuta.

A Semmelweis Egyetemen, a Bonni és Buffaloi orvosi egyetemeken végezte általános orvosi tanulmányait. 2006-ban a mai Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben, Halász Péter és Ulbert István professzorok tanítványaként kezdte kutatói karrierjét.
2009-ben egy éves New York-i kutatási ösztondíj (Fulbright Fellowship) következett (Northwell Health, NY). 
2010-től Dr Erőss Loránd tanítványaként széles körű betekintést kapott a neurológia és az idegsebészet határterületén található betegségek kezelésébe, mint a Parkinson kór, epilepszia, és különböző krónikus fájdalomszindrómák, továbbá spaszticitással járó kórképek. Emellett részt vett számos innovatív sebészeti technika magyarországi bevezetésében is.
2015-ben PhD fokozatot szerzett (klinikai idegtudományok), majd idegsebészeti szakvizsgát summa cum laude minősítéssel.
2016-ban a World Institute of Pain nemzetközi intervenciós fájdalomtársaság képzésében Fellow of Interventional Pain Practice (FIPP) képesítést szerzett. 
2017-től Svájcban a zürichi Schulthess Klinika nemzetközi gerincsebészeti képzési programjában Jeszenszky Dezső professzor tanítványa, majd az intézet helyettes főorvosa.
2019 végétől a zürichi Hirslanden Klinikán működő Endomin Zentrumban Reisch Robert Professzor munkatársa és tanítványa. A minimal invazív és endoszkópos idegsebészeti technikák alkalmazásában és oktatásában élen járó centrum fokuszában a transznazális endoszkópos koponyabázis sebészet áll.
2021-től a Hirslanden Klinika idegsebész főorvosa, az Endomin Zentrum gerincsebészeti profiljának vezetője, a koponyabázis sebészeti team tagja, invazív fájdalomterapeutája.
2022-ben a MiND Klinikán megalapítja a budapesti Endomin Centrumot Dr. Reisch Róbert Professzorral közösen, a zürichi Endomin Zentrummal szoros együttműködésben.

Számos nemzetközi társaság tagja, a WIP magyarországi szekciójának kincstárnoka. Rendszeres előadója hazai és nemzetközi konferenciáknak. A Semmelweis Egyetemen az Idegsebészeti Tanszék posztgraduális képzéseiben oktatóként vesz részt.