Dr. Gelley András

Ga Oldal

Gasztroenterológus, Belgyógyász

Általános orvosi képesítését a Semmelweis Egyetemen szerezte, majd elsőként patológus, illetve cytologus szakvizsgákat tett. Ezt követően került a MÁV kórház gasztroenterológiai osztályára ahol belgyógyász, majd gasztroenterológus szakvizsgákat is szerzett és évekig Pap Ákos Professzor iskolateremtő műhelyének munkatársa is volt. Szakmai érdeklődését a kezdetektől meghatározta a gasztroenterológiai ultrahang diagnosztika. Később az akkor országos gasztroenterológiai központ operatív endoscopos részlegének sub-intenzív részlegét vezette évekig. Részt vett több preklinikai és klinikai fejlesztésben: természetes eredetű prebiotikus táplálékkiegészítők elsősorban a vas, a káclium és nyomelemek felszívódását, ill. anyagcserét befolyásoló hatásaival kapcsolatban, továbbá nemzetközi klinikai vizsgálatokban is tapasztalatokat szerzett.

Tudományos érdeklődésének középpontjában évek óta a bél mikrobiom és az elhízás, inzulin rezisztencia, a zsírmáj és ennek gyulladásos szövődményei, ill az irritábilis bél szindróma állnak. Tagja a Magyar Gastroenterológiai Társaságnak, visszatérő előadója az éves nagygyűlés ultrahang szekciójának. Hazánkban elsőként hasonlította össze kollégáival a precíziós célzott máj ultrahang és fibroscan vizsgálatok érzékenységét a sérült mikrobiommal együtt járó zsírmáj és NASH szindroma diagnosztikájában.

2002-től a a Betegápoló Irgalmas Rend Budai Irgalmasrendi kórházának munkatársa, jelenleg a Gasztroenterológiai Ambulancia és Endoscopia vezető főorvosa.