Dr. Rudas Gábor

Rudas G Oldalra

MR szakterületi vezető

Dr. Rudas Gábor, 2006 óta a Semmelweis Egyetem MR Kutatóközpontjának igazgatója, klinikánkon az MR szakterület vezetője. 

Diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte 1979-ben, majd ezt követően Szombathelyen, 1982-2001 között pedig a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Gyermekklinikáján dolgozott, kezdetben egyetemi tanársegédként, majd egyetemi adjunktusként.

2001-2005 között a linzi Frauen- und Kinderklinik Radiológiai Osztályának Erste Oberarztja, 2005-2006 között pedig a bécsi St. Anna Gyermek- és Ifjúság Egészségügyi Centrum és Rákkutató Intézet Radiológiai Osztályának Erste Oberarztja. 

Szakvizsgáit csecsemő- és gyermekgyógyászatból, neonatológiából, radiolódiából és gyermekradiológiából szerezte. 

Fő érdeklődési területei a neonatalis- és gyermekonkológiai és gyermekneurológiai radiológia, valamint a gyermek és felnőtt neuroradiológia és gasztroenterológia.

Hosszabb tanulmányutakat töltött az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Ausztriában és Nagy Britanniában.

Több mint 90 publikációja látott napvilágot, magyar és angol nyelven, előadásainak száma pedig meghaladja az 500-at, melyek közül többet a legjobb előadásnak járó elismeréssel tünetettek neves hazai és nemzetközi kongresszusokon. Tagja a Magyar Radiológusok Társaságának, a Gyermekradiológus Szekciónak, és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának. Jelenleg is vezeti PhD és TDK-s hallgatók munkáját, számos hazai és nemzetközi kongresszusnak, továbbképző tanfolyamnak társ-, illetve főszervezője.

Pályája során elért elismerések közül a legkiemelkedőbbek:

  • 2013. a Román MR Társaság Tiszteletbeli tagja
  • 2014-ben elnyerte a Magyar Radiológusok Társasága Alexander Béla díját.
  • 2016. MRE Bethesda Gyermekkórház Aranyjelvénye
  • 2017. a Magyar Radiológusok Társasága Gyermekradiológus Szekció Geffert díja
  • 2019. A Semmelweis Egyetem Aranygyűrűje életmű elismerésként
  • 2020. Rektori dicséret, Semmelweis Egyetem