Dr. Tóth Adrián

Ta Oldalra

Neurológus

Orvosi diplomáját a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte 2012-ben. Az egyetem befejezése óta a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika orvosa, 2014 óta a Mozgászavarok Osztály, valamint a Mozgászavarok Munkacsoport oszlopos tagja. 2018-ban szerezte meg a neurológiai szakvizsgáját, egy évvel később egyetemi tanársegédnek is kinevezték.

A korai rezidensi évektől kezdve a fő érdeklődési területét a Parkinson-kór és egyéb mozgászavarok alkotják. A Magyar Parkinson Társaság évente megrendezésre kerülő konferenciáján rendszeresen részt vesz előadóként, valamint a Nemzetközi Mozgászavar Társaság (Movement Disorder Society) által szervezett világkongresszusain is többször volt lehetősége tanulni. Számos nemzetközi mozgászavar képzésen vett részt az évek alatt (Szerbiában, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Spanyolországban), melyek közül kiemelkedik egy több hónapos londoni tanulmányút, melyet a King’s College Hospital-ban töltött a világhírű mozgászavar professzor, K. Ray Chaudhuri mentorálása mellett. Az orvosi szemléletére elsősorban a korszerűség és személyre szabottság jellemző.

A Parkinson-kórral kapcsolatban több magyar és angol nyelvű publikációja jelent meg első- és társszerzőként, a PhD kutatását is ebben a témakörben végzi.

A Semmelweis Egyetemen részt vesz a magyar és angol nyelvű neurológiai graduális oktatásban. Több nemzetközi gyógyszerkutatásban is közreműködött vizsgálóként.