ÚJ! – TELJES TEST MR VIZSGÁLAT MÁR FOGLALHATÓ

Az alábbi időpontfoglaló gombra kattintva a szakambulanciák között legalső gombon lehet online időpontot foglalni teljes test MR vizsgálatra!
MI AZ AZ MR, ÉS MI A MŰKÖDÉSI ELVE?

Az MR (vagy MRI) egy teljesen fájdalommentes képalkotó vizsgálat, mely nincsen káros hatással az emberi szervezetre. Nagyon leegyszerűsítve, mágneses elven működve készít a test meghatározott területeiről több irányból részletgazdag felvételeket.

A MIND Klinikán a General Electric egyik legfejlettebb, legjobb 3 T térerősségű MR készüléke működik, ennek köszönhetően a lehető legrészletgazdagabb felvételeket készítjük.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK EGY MR VIZSGÁLAT A RÖNTGENTŐL ÉS A CT-TŐL, VALMINT AZ ULTRAHANGTÓL, TOVÁBBÁ MILYEN ELŐNYEI VANNAK?

· A röntgen, a CT és az ultrahangvizsgálat egy-egy fizikai elven nyugszik: a röntgen és a CT röntgensugár-elnyelésen, az ultrahang pedig az ultrahang visszaverődésén alapszik. Az MR ezzel szemben sokféle fizikai folyamat összeségéből alkot rendkívül részletgazdag képet.


Az MR vizsgálat hasonlítható egy laborvizsgálathoz is, atekintetben, hogy egy vérmintát is rengeteg féleképpen lehet megvizsgáltatni. Ezért a vizsgálat előtt, konkrét diagnosztikus kérdést kell feltenni, arra vonatkozólag hogy milyen speciális mérések történjenek meg. Jelenleg MR-rel 600 féle szekvencia vizsgálható, ebből választják ki azt a 4-5 szempontot, melyre a vizsgálat fókuszál.

Az MR vizsgálat a leginformatívabb képalkotó eljárás, az általa kapott képi információ diagnosztikus értéke általában messze meghaladja a CT-ét vagy az ultrahangét.

További óriási előnye a CT-vel szemben, hogy az esetek nagyobb részében nincs szükség kontrasztanyagra. Ráadásul amíg a CT-ben alkalmazott kontrasztanyag aránylag gyakran okoz allergiát, ritkán anafilaxiát, addig az MR kontrasztanyagoknak gyakorlatilag nincsen káros mellékhatása. Az MR kontrasztanyag nem jódot tartalmaz, hanem gadoliniumot. Klinikánkon a legjobb minőségű kontrasztanyagot használjuk, melyből a gadolinium nem oldódik ki, ezért akár teljes veseelégtelenség esetén is alkalmazható.

Ezzel összhangban, mivel nem minden MR vizsgálathoz szükséges kontrasztanyag használata, ha pedig szükséges, az teljesen biztonságos, ezért egyedülálló módon nem kérünk laborvizsgálatot az MR előtt, mellyel a páciens nem kevés időt, fáradtságot és pénzt takaríthat meg.


Mr Diagn Oldalra


MIÉRT ÉRDEMES A MIND KLINIKÁN VÉGEZTETNI AZ MR VIZSGÁLATOT?

 • új generációs 3 Teslás MR készülék
 • legmodernebb technológia – szoftver és hardver szinten is a lehető legjobb minőségű kép
 •  rövid előjegyzési idő, akár azonnali időpont
 • nagyszerű és elhivatott operátorok
 • barátságos környezet
 •  nem szükséges laborvizsgálatot készíttetni az MR vizsgálatot megelőzően, mellyel időt, fáradtságot és pénz takaríthat meg
 • 70 cm -es csőátmérő (a létező legnagyobb) – mely már jelentősen csökkenti a klausztrofóbiás érzést, és lényegesen kényelmesebb minden testalkat számára, 210 kg-ig bezárólag.


HA ÉLETE ELSŐ MR VIZSGÁLATA ELŐTT ÁLL, JÓ HA TUDJA

Ha még nem volt része hasonló kivizsgálásban, akkor biztosan rengeteg kérdés merül fel Önben!

Ezeket igyekeztünk összegyűjteni és egyben meg is válaszolni:

· A vizsgálat nem ruhátlanul zajlik.

· Csak a mágnesezhető fémtárgyakat kell levenni: órát, övet, gyűrűt (aranyékszer maradhat).

· Az elmúlt 20-25 évben készült ortopédiai és traumatológiai implantátumok már MR kompatibilisek, de fontos előre jelezni a meglétüket.

· Amennyiben korábban helyezték be az implantátumot, akkor annak elhelyezkedéséről és méretéről szóló dokumentációt, szükséges elhozni a vizsgálatra.


· Pacemakerrel 3 Teslán csak akkor végezhető vizsgálat, ha annak specifikációja kifejezetten tartalmazza, hogy nincs akadálya 3 Teslás vizsgálatnak. A vizsgálat előtt minden esetben kardiológiai konzultáció és esetleges pacemaker állítás szükséges, az erről készült dokumentációt feltétlenül el kell hozni a vizsgálatra, enélkül nem tudjuk a vizsgálatot elkezdeni sem. Az MR vizsgálatot követően, egy előre meghatározott protokoll szerint a kardiológián elvégzik a szükséges állításokat.

· Fülimplantátum esetében is ellenjavallt a 3 Teslás MR vizsgálat, alacsonyabb térerővel lehetséges az elvégzése.

· Műtéteknél régebben használtak mágnesezhető fém elszorítót (“klipet”), ilyen esetekben sem javasolt a 3T.

· A készülék bár meglehetősen hangos, ezt fülhallgatóval vagy füldugóval tompítjuk. A fülhallgató lehetőséget nyújt zene- vagy podcast hallgatásra is. Ez sajnos nem minden vizsgálatnál lehetséges, például koponya vagy teljes test vizsgálatnál sem.


LELETEZÉS

Attól függően, hogy milyen betegség miatt van szükség a vizsgálat elvégzésére, a lelet elküldése történhet sürgős esetekben azonnal, vagy általában 2-3 munkanap alatt.

A leletek egy elektronikus rendszerbe kerülnek, melyet a vizsgálatot elrendelő szakorvos, vagy a magánúton érkező páciens egy hozzáférési kóddal tekinthet meg.

A lelet kiértékeléséhez minden esetben MR szakorvosra és/vagy szakorvosra van szükség.

Ha Dr. Rudas Gáborral szeretné kiértékeltetni az eredményt, akkor kérjük azt külön jelezze!


MR DIAGNOSZTIKAI ÁRLISTA

Az MR betegasztal maximálius teherbírása 220 kg!

Natív

Kontrasztos

Has

59.000 Ft

104.000 Ft

Has-kismedence

113.000 Ft

154.000 Ft

Has-kismedence MR entero

113.000 Ft

154.000 Ft

Has-kismedence+MR urográfia

143.000 Ft

174.000 Ft

Has + Elasztográfia

113.000 Ft

154.000 Ft

+ MRCP hasi vizsgálatokhoz

+ 12.000 Ft

Dinamikus májvizsgálat Primovist kontrasztanyaggal

118.000 Ft

Prosztata

59.000 Ft

104.000 Ft

Kismedence

59.000 Ft

104.000 Ft

Nyaki lágyrész

59.000 Ft

104.000 Ft

+ nyaki erek vizsgálata

+ 12.000 Ft

+ 12.000 Ft

Mellkas

59.000 Ft

104.000 Ft

Arckoponya

59.000 Ft

104.000 Ft

Koponya

71.000 Ft

113.000 Ft

Belső fül

59.000 Ft

104.000 Ft

Sella MR

104.000 Ft

Gerinc: egy régió (nyak, hát, ágyék)

59.000 Ft

104.000 Ft

Gerinc: két régió

105.000 Ft

142.500 Ft

Teljes gerinc (C-Th-L)

150.000 Ft

179.000 Ft

Teljes test (koponya tetőtől combközépig)

195.000 Ft

Ízület (egy oldal és egy régió az alábbiak közül): váll, könyök, csukló, kézfej, csípő, térd, boka, lábfej, ujj

59.000 Ft

104.000 Ft

Sacrum (keresztcsont)

59.000 Ft

104.000 Ft

Állkapocs (temporo-mandibularis) ízület

71.000 Ft

113.000 Ft

Emlő

59.000 Ft

104.000 Ft

Emlő implant mérés

71.000 Ft

113.000 Ft

Magzat

59.000 Ft

104.000 Ft

Szív MR (szívizom vitalitás)

Átmenetileg nem elérhető

Meniere MR vizsgálat

-

104.000 Ft

MR felvétel kiértékelés, másodvélemény

29.000 Ft

Sürgősségi leletezés (24 órán belül, azaz 1 munkanap)


10.000 Ft

Arthrographias MR vizsgálat

109900 Ft


Minden MR vizsgálati képanyagának kiadása a lemezre írással együtt 1 példányban ingyenes. További másolatok kiadása kiírásonként 5.000 Ft/db

Sürgősségi leletezés (24 órán belül, azaz 1 munkanap) 10.000 Ft!


Vizsgálatunkra bejelentkezhet a MIND Klinikára, telefonon vagy e-mailen!

Bízza magát a legmodernebb technológiára és elhivatott orvosi csapatunkra!

Amennyiben szeretne időpontot foglalni kérjük hívjon minket a 
+36 1 600 50 90 telefonszámon vagy kattintson az alábbi hívás gombra!Levélíráshoz kattintson az alábbi gombra!


HASZNOS, INFORMATÍV TARTALMAK A TÉMÁBAN

Első videónkban az alapokról beszél nekünk Dr. Rudas Gábor, a Semmelweis Egyetem MR Kutatóközpontjának igazgatója, klinikánk MR szakterületének vezetője. Főként azokat a kérdéseket válaszolja meg, melyek leggyakrabban felmerülnek a páciensekben a vizsgálatot megelőzően.

 • Miben különbözik az MR más képalkotóktól?
 • Miben nyújt többet a 3 Teslás MR készülékünk? 
 • Vannak-e mellékhatásai a vizsgálatnak?
 • Hogyan érdemes felkészülni a vizsgálatra? 
 • Milyen praktikákkal győzhető le a klausztrofóbiás érzés? 
Ha Önt a teljes test MR vizsgálat érdekli, esetleg már foglalt is időpontot, akkor érdemes megnézni ezt a videót is, melyben Dr. Rudas Gábor, klinikánk MR szakterületének vezetője foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat! A videóból arra is fény derül, hogy a MIND Klinika teljes test MR vizsgálata milyen pluszt nyújt egy szokványos teljes test MR vizsgálathoz képest.
A teljes test MR vizsgálat jelentősége és előnyei egy konkrét eset tükrében

Dr. Rudas Gábor, MR szakterületünk vezetője és Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus, belgyógyász arról beszélgetnek, hogy milyen előnyei vannak az MR vizsgálatnak, a kontrasztanyaggal végzett CT vagy épp az ultrahanggal szemben. Illetve beszámolnak egy post-covidos beteg esetéről, akinél a fél évvel korábban végzett teljes test MR vizsgálata segített a gyors diagnózis felállításában. A teljes test MR vizsgálat jelentősége és előnyei egy konkrét eset tükrében

A betegségek korai felismerése jelenti sok esetben a gyógyulás kulcsát, a korai felismerés kifinomult és mellékhatásokat nélkülöző eszköze pedig a teljes test MR vizsgálat.
Az MR vizsgálatokról, a diffúziós MR jelentőségéről, konkrét esetekről, melyekben az MR vizsgálat "életmentőnek" bizonyult beszélget Dr. Rudas Gábor professzor és Dr. Schwab Richárd, gasztroenterológus ebben a videóban. Érdemes meghallgatni azoknak is, akik szűrés jelleggel vennék igénybe a teljes test MR-t!