Dr. Várdi Katalin Borbála

Vk Netre

Tüdőgyógyász, Szomnológus

Tüdőgyógyász, szomnológus, rehabilitátor. A nem daganatos tüdőbetegségek és az alvásbetegségek teljes spektrumával foglalkozik. 

1989-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd pályáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Tüdőgyógyászati Klinikáján kezdte.

Két évet töltött az Oxfordi Egyetem Pulmonológiai Osztályán, ahol megismerkedett az alvásmedicinával. 2007-ben került a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetbe, ahol először a járóbeteg rendelést, majd pedig a légzésrehabilitációs osztályt és alváslabort vezette. Munkája integráns részét képezte a krónikus tüdőbetegségek ellátása a diagnózis pillanatától a teljes lefolyás során. Az intézeti munkáját 2018-ban fejeztem be. Tagja a Magyar Tüdőgyógyász Társaság és a Magyar Alvásdiagnosztikai – és Terápiás Társaság Vezetőségének. 2010-től magánrendeléseket is folytat. Az utóbbi években mindinkább komplex, személyre szóló légzésterápiát dolgoz ki a hozzá fordulók számára, melynek része a légzőtorna, a nordic walking és a kerékpározás mellett a jógalégzés különböző formái és a tudatos éneklés is. A “Légzéssel a lélekért” kórus alapítója.